Orban ia în calcul un pact de neagresiune cu USR și partidul lui Cioloș pe timpul campaniei pentru europarlamentare

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că ia în considerare să facă un pact de neagresiune în campania pentru alegerile europarlamentare cu USR și PLUS, partidul lui Cioloș.

„Cu siguranță! De altfel, vedeți foarte bine, cel puțin la nivelul actorilor politici, din Parlament, a formațiunilor din opoziție, există un dialog, o cooperare, o coordonare a acțiunilor care va funcționa și în  alegerile pentru Parlamentul European, sunt convins că va funcționa și pentru alegerile prezidențiale, că la urma urmei, cel puțin obiectivul PNL este acela de a arăta în aceste alegeri pentru Parlamentul European că PSD nu mai are nici o legitimitate pentru a conduce România și pentru a se mai afla la guvernare”, a spus Orban.

Orban nu vede riscul fărâmițării voturilor pe zona de dreapta fiind atât de multe partide care candidează.

„Nu există acest risc, la ora actuală, vă repet, PNL  la nivel european este singurul partid care este puternic reprezentat, care are parteneri de dialog, care are capacitatea să susțină interesele României la nivel european și care are cu adevărat forța de a influența deciziile în favoarea României”, crede președintele PNL.