vineri, decembrie 2, 2022

Orban: La ora actuală, ca să accezi la un proiect european te duci cu microbuzul de documente

Președintele PNL Ludovic Orban spune că liberali vor educerea birocrației la nivel european, în condițiile în care, în prezent, ca să accezi la un proiect european „te duci cu microbuzul de documente”.

„La ora actuală, ca să accezi la un proiect european, fie că ești primărie, fie că ești societate comercială te duci cu microbuzul de documente, cu portbagajul plin de documente. În Polonia, în Portugalia, care sunt campioni la absorbția de fonduri europene, te duci cu 3 dosare. Mai mult de 60% dintre procedurile pe care trebuie să le parcurgă, procedurile birocratice pe care trebuie să le parcurgă Primăria, Consiliul Județean, firma pentru a accesa fondurile europene sunt inventate de birocrații români. Nu sunt condiții obligatorii de la nivel european”, a declarat Orban, la Reșița.

  • Orban spune că PNL vrea să impună o reglementare la nivel european în care să fie redusă birocrația, pentru că „am ajuns pe ultimul loc ca și absorbție de fonduri europene”.

„Avem zeci de miliarde de euro care stau la granița României, care nu pot să fie folosite în interesul cetățeanului, astfel încât să obligăm fiecare țară să aplice proceduri standard, să nu inventeze proceduri suplimentare, care să îngreuneze absorbția fondurilor europene, care să creeze piedici birocratice, care să creeze costuri suplimentare pentru că multe din costurile suplimentare care sunt adăugate la proiectele noastre sunt costuri inventate de birocrații din AM-uri și ministerele care pilotează aceste AM-uri”, a mai spus Orban.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner