joi, februarie 22, 2024

Orban, la şedinţa de Guvern: Solicit fiecărui ministru mobilizare generală!

Premierul Ludovic Orban a solicitat fiecărui ministru, în şedinţa de Guvern, mobilizare generală, în condiţiile creşterii numărului de cazuri de infecţii cu noul coronavirus la un număr record: 614.

„Vreau să văd transmit un mesaj foarte serios: creşterea numărului de cazuri, creşterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă şi vă solicit fiecărui ministru să sunaţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maximum şi să utilizeze toate instrumentele legale aflate la dispoziţie pentru a putea reduce numărul de persoane infectate. (…) Transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără milă faţă de cei care încalcă legea şi care încalcă regulile de protecţie sanitare. Toate instituţiile cu atribuţii de control trebuie să fie mobilizate în teren şi să controleze la sânge, peste tot unde trebuie respectate reguli, respectarea acestor reguli şi să dicteze toate sancţiunile legale împotriva celor care încalcă regulile”, a declarat Orban.

El a adăugat că „să se înţeleagă foarte clar” că toţi agenţii economici, toţi actorii instituţionali care sunt obligaţi să organizeze activităţile într-un mod reglementat sunt responsabili pentru modul în care asigură respectarea acestor reglementări stabilite prin lege.

„Solicitaţi raport zilnic din partea fiecărei instituţii de control privitor la personalul aflat în teren, mai scoateţi-i din birou pe cei care sunt obişnuit să stea pe la birou, toată lumea care are atribuţii pe teren. Raport zilnic privitor la controalele efectuate, situaţia descoperită în teren, măsurile dispuse pentru remedierea situaţiilor, sancţiunile dictate de organele de control pentru nerespectarea normelor de protecţie sanitară. (..) În acest moment, prioritate zero este controlul respectării normelor de protecţie sanitară, peste tot: în transportul public, în metrou, la locul de muncă. Şi vreau să începeţi cu instituţiile pe care le conduceţi.”, a spus Orban.

Premierul a adăugat că societăţile comerciale aflate în subordinea minusterelor, de asemenea, trebuie să impună o disciplină strictă.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner