Orban: Sistemul medical a atins capacitatea de 75%  de tratare a pacienţilor cu COVID-19

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că sistemul medical a atins capacitatea de 75% în ceea ce priveşte tratarea pacienţilor cu COVID-19, afirmând că deși dispune de suficient echipament pentru tratarea mai multor bolnavi,  problema este legată de asigurarea cadrelor medicale.

„Am prevăzut măsuri de a suplimenta numărul de locuri de la ATI într-un timp foarte scurt, există ventilatoare, există dotări, pe de altă parte nu poţi să pui toate secţiile de ATI ale spitalelor la dispoziţia COVID”, a declarat Ludovic Orban, precizând că nu a fost atinsă capacitatea maximă de spitalizare pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, ci mai există 25% din această capacitate.

Ludovic Orban a afirmat că autorităţile au încercat în mod constant creşterea numărului de paturi de terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19, însă există o altă „limită” – numărul de medici şi de asistenţi medicali care pot îngriji pacienţii.

„Intenţionăm că găsim o soluţie ca toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul la final să intre în acest dispozitiv pentru că avem nevoie de medici ca de aer. (…) Echipamente există, există peste capacitate, limita este în a asigura personal” a adăugat premierul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare