Orban: Somăm guvernul Dragnea – Dăncilă să oprească declanșarea unui `tsunami` economic și fiscal și să nu adopte Ordonanța Lăcomiei

Președintele PNL Ludovic Orban spune că Ordonanța Lăcomiei guvernului Dragnea – Dăncilă impune o suprataxare sălbatică a economiei românești care va distruge mediul de afaceri și va sărăci populația.

„Efectele unei astfel de ordonanțe au fost deja distrugătoare în prima zi după anunțul acesteia provocând o pierdere de peste 3 miliarde de euro ale celor importante companii listate pe Bursa de la București. Grav este că cele mai lovite de această cădere a Bursei au fost chiar companiile private românești și companiile de stat.

  • În continuare însă, dacă cei din PSD și ALDE se vor încăpățâna să adopte această ordonanță criminală pentru economia românească, românii trebuie să se aștepte la ce e mai rău în anul viitor. Suprataxarea cifrei de afaceri a companiilor din energie va genera o creștere a prețurilor la utilitățile pe care le plătesc toți românii și la un noul val de scumpiri în lanț la toate bunurile și serviciile.

Introducerea unui impozit similar pe cifra de afaceri a companiilor din telecomunicații echivalează cu o taxă pe Internet folosită în regimurile autoritare care vor să descurajeze și să penalizeze accesul liber al cetățenilor la informații necenzurate.

  • Așa numita ”taxă pe lăcomie” care va fi aplicată pe activele bancare în funcție de nivelul dobânzilor ROBOR din piața bancară are legătură doar cu lăcomia guvernului Dragnea – Dăncilă și este o aberație nemaiîntâlnită care va duce la creșterea ratelor bancare plătite de români și la frânarea activității de creditare a economiei românești. De asemenea, banii românilor acumulați în fondurile din Pilonul 2 de pensii, aproximativ 10 miliarde de euro, sunt puși în pericol prin adoptarea unor acțiuni deliberate care vor să descurajeze și să alunge administratorii fondurilor de pensii administrate privat din România.

Somăm public Guvernul ca în ultimul ceas să abandoneze aceste planuri ticăloase de distrugere a economiei private și de sărăcire a populație și vom solicita Avocatului Poporului să sesizeze această Ordonanță de urgență la Curtea Constituțională în cazul în care va fi adoptată. De asemenea, solicităm patronatelor din toate industriile să se solidarizeze împotriva acestui „tsunami” fiscal și susținem orice demers legitim al celor care vor fi afectați de deciziile Guvernului, inclusiv recursul la o grevă fiscală generalizată”, a transmis Orban, printr-un comunicat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare