Orban(Forţa Dreptei): Susţinem colaborarea la alegeri cu partidele democratice; vom fi parte a unei soluţii benefice României

Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că formaţiunea pe care o reprezintă susţine orice formă de colaborare cu partidele democratice referitor la alegerile de anul viitor, cu condiţia generării a ‘ceva’ care să funcţioneze şi să nu dezamăgească alegătorii.

Orban şi-a exprimat convingerea că Forţa Dreptei va fi parte a unei soluţii benefice pentru România, în condiţiile în care milioane de alegători care au susţinut PNL au fost dezamăgiţi, respectiva formaţiune politică devenind ‘un argat umil care execută toate comenzile PSD-ului’.

‘În ceea ce ne priveşte pe noi, Forţa Dreptei, suntem o formaţiune politică de orientare liberal-conservatoare. Noi am luat decizia să constituim Forţa Dreptei pentru că Iohannis şi conducerea PNL au lăsat orfani 6,5 milioane de alegători care şi-au spus speranţele şi încrederea în ei. (…) Noi vrem să-i reprezentăm pentru că ei nu mai sunt reprezentaţi astăzi de nimeni. PNL a devenit un argat umil care execută toate comenzile PSD-ului. PNL a murit. În schimb, liberalismul, societatea există şi el trebuie reprezentat. Iar România are nevoie de o alternativă serioasă, o alternativă de oameni bine pregătiţi, o alternativă de oameni care ţin la democraţie, care au capacitatea de a veni cu soluţii pentru problemele cu care se confruntă România. Din acest motiv, noi, Forţa Dreptei, avem o rezoluţie luată în cadrul conferinţei naţionale, care a spus foarte clar că noi susţinem orice formă de colaborare cu formaţiunile politice democratice, euroatlantiste de centru-dreapta, indiferent că este vorba de pact de colaborare în alegeri, de sprijin reciproc în alegeri, pact de sprijin în turul doi, alianţă electorală, alianţă politică sau alianţă de guvernare, atât alianţă de guvernare locală, cât şi alianţă de guvernare naţională’, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

Conform acestuia, indiferent de ce proiect politic va adopta Forţa Dreptei, trebuie să existe o viziune astfel încât promisiunile făcute electoratului să şi fie realizate.

‘Rezoluţia noastră este acoperitoare. Sigur că întotdeauna, ca să se realizeze un proiect politic, este nevoie de acordul tuturor partenerilor, de identificarea punctelor comune, de realizarea, într-adevăr, a unei viziuni pe care să o împărtăşim fiecare dintre noi, pentru că nu vreau să încropim rapid ceva care să nu funcţioneze. Trebuie să generăm ceva care să funcţioneze şi care să nu dezamăgească şi care să aibă capacitatea ca ceea ce promitem efectiv să realizeze. (…) În condiţiile în care vom realiza un proiect politic, îl vom prezenta public, aşa cum este el. Deschiderea din partea noastră există, suntem oameni care ştim ce înseamnă negocierea, suntem oameni care ştim ce înseamnă parteneriatul onest, suntem oameni care am arătat că suntem corecţi şi că ne respectăm înţelegerile. Suntem convinşi că Forţa Dreptei va fi parte a unei soluţii benefice pentru România’, a afirmat Orban.

Ludovic Orban participă la Şcoala politică a tineretului Forţa Dreptei, eveniment care se desfăşoară în perioada 29 – 30 septembrie în staţiunea Mamaia, la care au luat parte, în calitate de invitaţi, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, şi vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România (USR) Ionuţ Moşteanu.

Sursa: AGERPRESS

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare