OUG care permite spitalelor private să acceseze bani de la stat, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanţa de urgenţă privind accesul pacienţilor la servicii medicale indiferent de furnizori, publici sau privaţi, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, urmând ca actul să producă efecte.

  • OUG a fost adoptată în şedinţa de Guvern din 4 februarie, în noaptea de dinaintea moţiunii de cenzură prin care Guvernul Orban a fost demis.

„Pentru a facilita accesul lor la cea mai apropiată unitate medicală, Guvernul a decis deschiderea sistemului de sănătate şi liberalizarea programului de sănătate, astfel încât pacienţii să aibă posibilitatea să acceseze serviciile medicale, inclusiv pe cele prestate de furnizori privaţi în acelaşi regim cu furnizarea serviciilor medicale de către unităţile publice”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, după adoptarea proiectului.

Ionel Dancă
Foto: gov.ro

Ionel Dancă a precizat prin că OUG „se instituie acelaşi regim de decontare a serviciilor medicale pentru unităţile private şi unităţile publice” şi, totodată, „se elimină coplata, contribuţia personală prevăzută de Ordonanţa 27/2019, introdusă de guvernarea PSD anterioară şi se prorogă termenul pentru aceste contribuţii personale până în aprilie 2021”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare