Pacient decedat după ce a luat o infecţie intraspitalicească în urma unei operaţii efectuată într-un spital privat

Jurnalistul Horaţiu Rădulescu relatează, pe activenews.ro, cazul unui văr de-al său, care a murit după ce a luat o infecţie intraspitalicească în urma unei operaţii efectuată într-un spital privat, contracost, iar medicii au încercat să ascundă acest lucru.

„În România, dacă ești trecut de vârsta de 50 de ani, ești considerat ”bătrân”! Nu mai contezi pentru statul român, mai ales că scapă de plata unei viitoare pensii.

Vărul meu, Vasile, era pe o listă de așteptare a unui transplant de rinichi, de peste 25 de ani. Nu a avut pile, așa că săptămânal, preocuparea sa era să facă dializa dătătoare de viață.

Cu o săptămână în urmă a avut nevoie de o banală operație. În urma intervenției chirgicale a fost infestat cu nenorocirile bacteriene și microbiene existente în majoritatea spitalelor. Medicii de la INNB au încercat să ascundă mizeria. Târziu, l-au transferat la Spitalul Marius Nasta. Infecția, deja era răspândită în tot organismul… ”Nu s-a mai putut face nimic”, din acest motiv s-a ascuns și s-a ”coafat” ”Foaia de observație” a pacientului… Care, zică-se, ”aparține spitalului și familia trebuie să ceară prin instanță documentul”!

Medici care nu sunt medici, sunt jeguri umane…

Spitalele care nu sunt spitale. Lăsate fără bugete, că taxele și impozitele pe sănătate se duc în altă parte…

Dumnezeu nu doarme Vasile, întotdeauna ”echilibrează balanța”. Păcat, ai fi putut să te bucuri de viață în continuare, asta dacă te nășteai într-un stat funcțional și normal…

Dumnezeu să te primescă în Lumina și Iubirea Sa, vărule Vasile!

P.S. Operația (aproximativ 4000 de euro) a avut loc la un spital privat din rețeaua MedLife, unde s-a infectat, apoi în câteva zile a mai fost plimbat în două spitale…”, scrie Horațiu Rădulescu.

Pe de altă parte, aşa cum se ştie, peste 170 de pacienți ar fi primit stenturi, stimulatoare cardiace și defibrilatoare de la persoane decedate, dispozitivele cardiace fiind decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate prin introducerea unor coduri false, conform unor surse judiciare citate de TVR. În acest caz ar fi vizați medici din Iași și din Brașov, iar vineri au fost făcute percheziții, mai multe persoane fiind duse la audieri, scrie hotnews.ro.

Conform surselor judiciare citate, ar fi vorba despre 171 de pacienți, în general de condiție modestă, de la care medicii ar fi primit bani pentru intervențiile chirurgicale. Stimulatoarele cardiace erau luate de la persoane decedate duse la morgă.

Sursele judiciare citate de stiriletvr.ro spun că unul dintre medicii de la Iași ar fi coordonat activitatea altor 3-4 doctori, care l-ar fi ajutat în special la recoltarea aparatelor de la cadavre. Un alt medic de la Brașov este suspectat că ar fi recoltat dispozitive cardiace de la cadavre și le-ar fi trimis la Iași, unde se făceau intervențiile chirurgicale.

Cu o parte din banii obținuți, în jur de 90.000 de euro, medicul din Iași ar fi ridicat o cabană într-o arie protejată.

Stimulatoarele luate de la pacienți decedati ar fi fost decontate la Casa de Asigurări de Sănătate prin introducerea de coduri DRG eronate.

Ancheta în acest caz, coordonată de Parchetul General, vizează infracțiunile de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

Vineri dimineață, conform Poliției Române, au fost făcute 24 de percheziții în județele Brașov (3), Iași (20) și Neamț (1), la sediile sociale ale unor firme (3), la domiciliile unor persoane fizice (9) suspectate în acest caz sau la imobile deținute de acestea (5). De asemenea, au fost făcute percheziții și la sediul unei primării de comună (Movileni, unde ar fi fost ridicată casa de vacanță) și la spitale – Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași, la Secția Cardiologie și la Ambulatoriu, și Spitalul Militar din Brașov.

Poliția Română a transmis printr-un comunicat de presă că ancheta vizează cadre medicale care ar fi făcut mai multe intervenții chirurgicale „cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace și defibrilatoare), care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viața unor persoane, pacienți ai acestora”.

De asemenea, „au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în domeniul construcțiilor, cu privire la un imobil situat într-o zonă încadrată ca arie protejată”.

În urma perchezițiilor, nouă persoane au fost duse la audieri la Poliția Iași.

Ziarul de Iași a scris că principalul vizat ar fi un medic cardiolog de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, unde erau făcute intervențiile chirurgicale.

Conform anchetatorilor, acesta, alături de medicul din Brașov, dețin un ONG prin care introduceau în circuit legal banii primiți de la pacienți pentru intervențiile chirurgicale. Din acei bani, cei doi medici ar fi construit o casă de vacanță într-o arie naturală protejată, iar anchetatorii verifică acum cum au obținut avizele, mai scrie Ziarul de Iași.

Potrivit publicației locale, numele aceluiași medic din Iași a mai apărut într-un dosar instrumentat în 2015, fiind implicat într-o rețea de cumpărare/vânzare tablouri (autentice sau false) la capătul căreia procurorul Emilian Eva a fost condamnat la închisoare.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare