Papa Francisc: COP28 poate reprezenta ‘un punct de cotitură’

Cea de-a 28-a Conferinţă a Părţilor (COP28) asupra schimbărilor climatice, desfăşurată sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) la Dubai, poate fi un „punct de cotitură” în ceea ce priveşte tranziţia energetică, a declarat luni papa Francisc, transmite ANSA, arată Agerpres.

„Dacă avem încredere în capacitatea fiinţelor umane de a transcende interesele noastre meschine şi de a gândi la scară largă, nu putem renunţa să visăm că evenimentul #COP28 va duce la o accelerare a tranziţiei energetice”, a scris papa Francisc pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter).

„Această conferinţă poate reprezenta un punct de cotitură”, a adăugat liderul de la Vatican.

Papa Francisc, care a făcut din protejarea mediului şi din tranziţia ecologică o temă centrală a pontificatului său, urmează să participe la COP28 între 1 şi 3 decembrie, în pofida unor simptome recente asemănătoare gripei, atribuite unei inflamaţii pulmonare, notează ANSA.

Papa Francisc va susţine un discurs aşteptat cu mare interes în cadrul COP28, la Dubai, pe 2 decembrie. Liderul spiritual de la Vatican ar urma să denunţe în acel discurs lipsa de acţiune a ţărilor şi să le îndemne să îşi reducă într-o manieră drastică emisiile de gaze cu efect de seră.

COP28 asupra schimbărilor climatice se va desfăşura la Dubai în perioada 30 noiembrie-12 decembrie.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare