Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului își va sărbători vineri hramul de vară, închinat Cinstirii Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița” de la Sfântul Munte Athos

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului își va sărbători vineri hramul de vară, închinat Cinstirii Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița” de la Muntele Athos, scrie basilica.ro.

Cu această ocazie, a fost pregătit un program liturgic special, care va începe joi, 11 iulie, de la ora 18:00, cu Slujba Privegherii în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Podromița”.

Programul din ziua hramului va începe la ora 8:00, cu Slujba Aghesmei Mici, urmată de Acatistul Maicii Domnului „Podromița” și Sfânta Liturghie.

Icoana Maicii Domnului „Podromița” – „Înaintemergătoarea” este cea mai importantă icoană din patrimoniul Schitului românesc „Sfântul Ioan Botezătorul – Podromu” din Sfântul Munte Athos.

La Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se află o copie fidelă a Icoanei Maicii Domnului „Podromița”, realizată în anul 2011 în Grecia și sfințită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Icoana datează din secolul 19 şi a fost pictată de Iordache Nicolau din Iași, care a consemnat o minune în pictarea acesteia.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare