Parlament: Cheltuielile făcute de părinți cu plata cursurilor afterschool, suportate de stat

Parlamentul a decis că preșcolarii și elevii de până în clasa a IV-a vor primi tichete pentru plata serviciilor de tip afterscool, măsura urmează să fie introdusă începând cu anul școlar 2020-2021.

„Statul finanțeaza programul <Școala dupa școală> pentru preșcolarii și elevii de până în clasa a IV-a, inclusiv, ai căror parinți, reprezentanți legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea unui copil, pe perioada absenței părinților, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care solicită acest serviciu, prin tichete educaționale a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referință și este de 0,8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în programul <Școala dupa școală>”, potrivit unui proiect votat în Senat.

Potrivit inițiatorilor, măsura vine şi în sprijinul părinţilor activi şi îi încurajează pe aceştia să nu-şi abandoneze locul de muncă.

„Tichetul reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecţiilor”, potrivit expunerii de motive.

Legea urmează să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare