vineri, decembrie 2, 2022

Parlamentul rus a votat în lectură finală legea ce extinde interdicţia de a face „propagandă LGBT”

Parlamentul rus a votat joi în a treia şi ultima lectură o lege ce extinde la toate categoriile de vârstă existenta interdicţie de a face „propagandă LGBT” în rândul copiilor, informează Reuters, arată Agerpres.

Legea din 2013 care pedepseşte „propaganda LGBT” în rândul minorilor a fost astfel înăsprită prin interdicţia „negării valorilor de familie” şi a „promovării orientărilor sexuale non-tradiţionale” inclusiv în rândul adulţilor.

Textul interzice de asemenea „informaţiile susceptibile să inducă dorinţa de a-şi schimba sexul” copiilor.

Conform noii legi, orice eveniment sau act considerat drept o încercare de a promova homosexualitatea – inclusiv online, în filme, cărţi, reclame sau în public – ar putea atrage amenzi grele.

Astfel, amenda va fi de până la 400.000 de ruble (circa 6.600 de dolari) pentru indivizi şi până la 5 milioane de ruble (circa 82.100 de dolari) pentru entităţi legale.

Cetăţenii străini ar putea fi condamnaţi la 15 zile de arest şi la expulzarea ulterioară din ţară.

Rusia nu a încetat să-şi întărească orientarea conservatoare în ultimii ani, în faţa a ceea ce preşedintele Vladimir Putin prezintă drept „decadenţa” societăţii occidentale.

LGBT înseamnă lesbiană, gay, bisexual şi transgender. Variantele LGBTQ, LGBTQI sau LGBTQIA+ sunt de asemenea adesea folosite. Fiecare literă reprezintă o identitate de gen sau o orientare sexuală.

sursa – AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner