Patriarhul Daniel, invitat de către premierul moldovean Dorin Recean să viziteze Chișinăul: Vreau să vă spun că sunteți așteptat acasă, în Basarabia!

Patriarhul Daniel al României a fost invitat, oficial, să viziteze Chișinăul de către premierul Dorin Recean, scrie r3media.ro.

Cu ocazia zilei de naștere a Patriarhului României, premierul Dorin Recean i-a trimis acestuia un mesaj de felicitare care conține o invitație explicită de a vizita Chișinăul.

„Vă doresc să simțiți mereu admirația sufletelor de care aveți grijă, pe care le îngrijiți, pe care le îndrumați. Vreau să vă spun că sunteți așteptat acasă, în Basarabia, la Chișinău, acolo avem nevoie de un spirit românesc autentic, care vă caută și care în continuu vrea să facă parte din Biserica mamă.

Vă mulțumesc pentru viziunea dumneavoastră, vă doresc în continuare să puteți propaga acest spirit al educației creștine. Într-un interviu v-ați definit ca un creștin ortodox practic și această viziune mi se pare una clară și necesară în timpul de astăzi.

În Basarabia, creștinii au nevoie de spiritul dumneavoastră pentru că suntem în zona proximității războiului și este nevoie ca rugăciunile să fie îndreptate spre pace. Avem provocări acolo pe care știm sigur, având în vedere viziunea dumneavoastră, le putem rezolva împreună.

Vă doresc multă sănătate ca să putem realiza cele mai importante lucruri pentru cetățeni”, scrie Basilica.

Dacă PF Daniel ar vizita Chișinăul, ar fi prima vizită a unui patriarh român peste Prut după mai bine de 80 de ani.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare