Peste 150 de spitalizări în Japonia, potenţial asociate cu scandalul suplimentelor alimentare

Ministerul nipon al Sănătăţii a anunţat marţi un nou bilanţ de 157 de spitalizări potenţial asociate cu scandalul suplimentelor alimentare care afectează Japonia de câteva zile, informează AFP, potrivit Agerpres.

Noul bilanţ marchează o creştere a numărului de victime potenţiale ale suplimentului alimentar anti-colesterol care conţine drojdie de orez roşu şi care este comercializat de grupul japonez Kobayashi Pharmaceutical, ai cărui reprezentanţi au confirmat cifrele fără a oferi mai multe detalii.

Vineri, grupul farmaceutic anunţase că investighează cinci decese şi a precizat că 114 persoane, suferind în special de probleme renale, au fost spitalizate în arhipelagul nipon.

Un caz de spitalizare în Taiwan, care ar putea fi legat, de asemenea, de suplimentele alimentare produse de Kobayashi Pharmaceutical, a fost raportat săptămâna trecută de presa locală.

Kobayashi Pharmaceutical şi autorităţile sanitare japoneze încearcă în continuare să identifice tipul de substanţă din drojdia de orez roşu (cunoscută sub numele de „beni koji”) din suplimentele alimentare incriminate care ar putea fi cauza spitalizărilor şi a deceselor raportate.

Acest scandal a ţinut capul de afiş al presei japoneze în ultimele aproximativ zece zile şi a provocat, de asemenea, o serie de dezinformări şi teorii ale conspiraţiei pe reţelele de socializare.

Compania producătoare, cu sediul în oraşul Osaka din vestul Japoniei, a precizat săptămâna trecută că a furnizat drojdie de orez roşu la aproximativ 50 de companii din Japonia, precum şi la două companii din Taiwan.

Kobayashi Pharmaceutical declarase, de asemenea, că „regretă” faptul că a comunicat pe această temă abia după jumătatea lunii martie, anunţând retragerea a trei game de produse, în contextul în care primise o alertă iniţială din partea unui medic încă din data de 15 ianuarie.

Ca măsură de precauţie, multe companii şi-au retras de la vânzare, la rândul lor, propriile produse care conţin această drojdie, cum ar fi sake spumant, sosuri pentru salate şi pastă de soia fermentată („miso”).

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare