Peste 21.000 de angajaţi ai MAI au efectuat acțiuni de ordine publică în perioada sărbătorilor

sursa foto: Facebook - Politia Romana

Poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, pompierii şi angajaţii altor structuri ale MAI au desfăşurat acțiuni de ordine publică şi prevenirea unor situaţii de urgenţă.

Astfel, misiunile de ordine publică au fost asigurate de 2300 de jandarmi, la 392 de manifestări publice, majoritatea cultural – artistice şi religioase.

Pompierii şi paramedicii au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi au efectuat controale pentru prevenirea producerii situaţiilor de urgenţă. În urma acestor controale au fost descoperite 107 obiective care funcţionau fără autorizaţie la incendiu, doar în ultima săptămână.

În aceeaşi perioadă, Inspectoratul General de Aviaţie a desfăşurat 55 de misiuni aeriene, dintre care 49 au fost aeromedicale, iar restul pentru suportul acţiunilor derulate de alte structuri ale MAI. Au fost folosite 10 aeronave pentru desfăşurarea acestor misiuni.

Datorită măsurilor luate pentru fluidizarea traficului, tranzitul prin cele 64 de puncte de trecere a frontierei se realizează în condiţii normale, fără probleme deosebite.