Peste 300 de milioane de lei, cheltuielile Ministerului de Interne pentru refugiații ucraineni

România este casă pentru mulţi dintre refugiaţii care nu au plecat mai departe. Până acum, Ministerul Afacerilor Interne a cheltuit peste 300 de milioane de lei pentru găzduirea, hrana și alte nevoi ale ucrainenilor refugiați în România. Ministrul Lucian Bode spune că fondurile provin în cea mai mare parte de la Administrația Națională a Rezervelor de stat, transmit Știrile TVR. 

Lucian Bode, ministrul de Interne: În perioada 24 februarie, de la debutul conflictului absurd din Ucraina, până astăzi, structurile MAI au efectuat cheltuieli de 312 milioane de lei. Sumele primite în bugetul MAI din Fondul de rezervă bugetară au fost de 270 de milioane de lei, iar în intervalul aprilie-august au fost utilizate fonduri de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în valoare de 164 milioane de lei.

România a primit o tranşă de aproape 40 de milioane de euro sub formă de asistenţă pentru refugiați, a adăugat ministrul de Interne.

De la începutul războiului, în țara noastră au intrat peste 2 milioane de cetăţeni ucraineni, a anunțat Poliția de Frontieră.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare