În perioada următoare, 24 de ore din 24, salvatorii sunt pregătiţi să acţioneze atât pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cât şi pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetăţenilor.
În acest sens, în fiecare zi, pompierii pot interveni cu peste 3.300 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 103 maşini de descarcerare, 304 ambulanţe SMURD, 31 unităţi de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic, precum şi 43 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.
Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc şi vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie.
În acest sens, în scopul prevenirii evenimentelor care pot umbri aceste sărbători, IGSU a dispus unităţilor subordonate întreprinderea măsurilor suplimentare de protecţie pe linia securităţii la incendiu la obiectivele care reunesc un număr mare de participanţi.
Astfel, în perioada 28 noiembrie – 22 decembrie a.c., pompierii au executat, la nivel naţional, 2.548 controale de prevenire la obiective ce desfăşoară activităţi cu public numeros, cluburi, discoteci şi unităţi de alimentaţie publică care organizează petreceri de Crăciun şi Revelion.
În urma acestor verificări, inspectorii de prevenire au identificat 359 de spaţii care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu, iar pentru nerespectarea normelor de securitate la incendiu, au fost aplicate 1.081 amenzi, în cuantum de 3.785.215 lei.