Piaţa românească de jocuri şi jucării este estimată la 728 milioane de euro

Piaţa românească de jocuri şi jucării este estimată la 728 milioane de euro, cu o previziune de creştere anuală de 2,4%, până în anul 2025, arată datele companiei germane de cercetare de piaţă, Statista, citate de Asociaţia Green Revolution.

La nivel mondial, conform aceleaşi companii de cercetare, piaţa de jocuri şi jucării ar urma să depăşească în acest an 292 miliarde de euro, iar previziunea de creştere anuală este de 4,2%, în următorii trei ani.

Asociaţia Green Revolution a organizat, sâmbătă, în Parcul Regele Mihai I din Bucureşti (Herăstrău) cea de-a doua ediţie a Târgului de Jucării „2nd Life”, eveniment dedicat educaţiei ecologice, financiare şi sociale.

Evenimentul organizat la Roaba de Cultură din Herăstrău a găzduit o dezbatere axată pe educaţia financiară şi pe cea ecologică, workshopuri de reciclare, reparaţii de jucării & biciclete şi mai multe acţiuni de activare a publicului oferite de către sponsori: concerte, foto corners, jocuri interactive, tombole dedicate copiilor etc.

În acelaşi timp, jucăriile vândute la standul Green Revolution se vor transforma în bani pentru cauza „Pâine şi Mâine”, ce aparţine World Vision. De asemenea, pe durata târgului, copiii şi-au putut vinde jucăriile pe care nu le mai folosesc, iar o parte din banii obţinuţi reprezintă donaţii pentru o cauză umanitară.

Prin intermediul Târgului de Jucării „2nd Life”, Green Revolution şi-a propus să obţină: implicare socială şi comunitară; donarea a unui procent din vânzări către o cauză/ONG ales; educaţie financiară & sales; cum determinăm ce se poate vinde/repara – valoarea de piaţă; ce plusvaloare pot adauga – servicii (customer care, packaging); cum vând; educarea şi activarea participanţilor pentru protecţia mediului; educarea privind risipa de resurse materiale şi financiare în industria de jucării; cei 3R (Reuse, Repair, Recycle); aplicarea celor învăţate.

Asociaţia Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizaţie nonguvernamentală de ecologie urbană din România care pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraş verde.

Roaba de Cultură (RDC) este un proiect al Green Revolution, sprijinit de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), şi adună, de 11 ani, pe pajiştea Parcului Herăstrău, peste 80.000 de bucureşteni iubitori de natură, evenimente culturale, aniversări corporate, petreceri pentru copii, sesiuni de yoga şi pilates, concerte, filme şi spectacole de teatru, târguri şi expoziţii, evenimente private, ateliere pentru copii şi adulţi etc.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare