Piperea: Bulgaria a respins condițiile suplimentare, ilegale, puse de Austria pentru a accepta aderarea la spațiul Schengen. Ai noștri elevi silitori, dar nu prea inteligenți, au acceptat supus noile reguli (schimbate în timpul jocului) propuse de jucătorul Austria. Inclusiv preluarea de refugiați afgani și sirieni (nu am nimic cu imigranții, așa cum nu am cu refugiații din Ucraina – dar de unde bani pentru șederea lor aici și pentru siguranța lor și a noastră? căci pentru pensii, salarii ale profesorilor și companii care au lucrat pentru stat nu sunt bani… )

„Am avut aseară o discuție cu un amic greco-spaniol, care s-a stabilit în România de peste 20 de ani și are afacerile și familia aici. Printre altele îmi spunea că grecii au luat, în 2012, măsuri similare cu cele introduse de Ciolacu – Boloș sub numele de „lege a austerității”, inclusiv cele referitoare la limitarea/eliminarea cash-ului”, scrie, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea, proaspăt membru al AUR.

„Dacă Grecia era atunci forțată de creditori și de cele două falimente succesive în care politicienii lor și creditorii bancari i-au târât, România este azi, cel puțin teoretic, pe trend de mare creștere economică, pe promisiuni ferme de majorare a salariilor bugetare și a pensiilor și pe asigurări de „stabilitate” politică (notă – cu așa stabilitate politică, avem mari „șanse” să o dăm de gard și noi în 2025, mai rău decât Grecia, care avea arunci și are și acum multi-miliardari patrioți și insule și porturi de vânzare, în timp ce noi, nu).

Amicul greco-spaniol îmi spunea că, dacă un coș mediu de cumpărături la supermarket era, prin 2009, de 20 de euro, după 2012, acest coș mediu a ajuns la 7 euro. Este cam la fel și azi. Deci, consumul vizibil, deci tva-ul încasat la buget, au scăzut de trei ori. La fel, întrucât impozitul pe venit a fost crescut la 42%, încasările la buget din această sursă au scăzut la jumătate. Plandemia a înrăutățit la maxim lucrurile – nu uitați că grecii au fost cu mult mai drastici în măsurile de „luptă” contra plandemiei și s-au înțepat mult mai masiv decât noi, rumânii. Oamenii au consumat (scriptic) mai puțin, au practicat trocul, au inventat chiar și monede locale – unele insule au reintrodus o drahmă neoficială, paralelă cu euro, ca protest față de mizeriile care li s-au administrat grecilor de rând ca urmare a aderării premature la zona euro și a celor două falimente cu care au fost sancționați, la cererea băncilor franceze și germane și a „troicii” – FMI, CE, Ecofin.

Mi-a mai spus ceva amicul greco-spaniol, tot în legătură cu „legea austerității”.

Fondurile pe care le știe și cu care interacționează, inclusiv cele cu bani de la chinezi, pleacă în Bulgaria sau Ungaria. Foarte multe proiecte de „energie verde” (solar și eolian) sunt abandonate întrucât birocrația și sistemul de conectare la Transelectrica trag de timp cu anii, iar nu cu lunile. Transelectrica, de exemplu, este focusată pe infrastructura necesară exportului de energie în Ucraina, pierzând din vedere proiectele de zeci de miliarde în producția de energie – hidroelectric, nuclear, solar, eolian, hidrogen etc.

În acest timp, orașul Plovdiv din Bulgaria a beneficiat de mai toate aceste proiecte alungate din România, precum și de cele alungate de Grecia și Spania. Sunt parcuri tehnologice unde lucrează 35 de mari firme chinezești, în condiții de stabilitate fiscală (10% impozit pe profit, taxă unică). Nu e vorba doar de un mega-centru european de distribuție de produse chinezești necesare europenilor (panouri, componente de eoliene) ci și de producție (cipuri și semiconductori).

Iar Ungaria planifică edificarea unui cartier de tip Dubai lângă Budapesta, cu bani chinezești.

Notă de la mine – Bulgaria a respins condițiile suplimentare, ilegale, puse de Austria pentru a accepta aderarea la spațiul Schengen. Ai noștri elevi silitori, dar nu prea inteligenți, au acceptat supus noile reguli (schimbate în timpul jocului) propuse de jucătorul Austria. Inclusiv preluarea de refugiați afgani și sirieni (nu am nimic cu imigranții, așa cum nu am cu refugiații din Ucraina – dar de unde bani pentru șederea lor aici și pentru siguranța lor și a noastră? căci pentru pensii, salarii ale profesorilor și companii care au lucrat pentru stat nu sunt bani… ).

Între timp, noi stăm și ne uităm cum legi de importanță capitală pentru viitorii 30 de ani trec pe lângă Parlament și pe lângă dezbaterile publice, precum și la modul halucinant în care se fură bani, cu miliardele, pentru diferite tipuri de „luptă”. Nu-i așa, e criză, și noi trebuie să ne supunem, să ne informăm doar din surse oficiale, autorizate, și să aplaudăm stabilitatea.

Nu e voie să plecăm urechea la spusele dizidente, negaționiste și extremiste ale opoziției suveraniste”, scrie Piperea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare