Plan în zece puncte pentru a rezolva problema migrației din Italia

Liderii din nouă ţări mediteraneene ale Uniunii Europene (UE), reuniţi vineri în Malta pentru a-şi coordona poziţiile cu privire la imigraţie, au demonstrat o „voinţă” de acţiune, a apreciat premierul italian Giorgia Meloni, manifestând totuşi noi rezerve cu privire la rolul ONG-urilor, relatează AFP.

„Văd cu siguranţă o voinţă” de a avansa împreună, a declarat premierul italian presei în capitala Maltei Valletta, cerându-le europenilor să „traducă aceste idei frumoase în acţiuni concrete cât mai repede posibil”. Ea a afirmat că politica de accelerare a expulzării imigranţilor ilegali trebuie „gestionată la nivel european pentru a fi cu adevărat eficientă”.

Giorgia Meloni, la conducerea unui guvern de dreapta şi de extremă dreaptă, a discutat în marja celui de-al zecelea summit al ţărilor din sudul Uniunii Europene Med9 cu şeful statului francez Emmanuel Macron şi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În centrul acestei întâlniri tripartite, potrivit delegaţiei franceze, s-a aflat „punerea în aplicare a unui plan în zece puncte” prezentat la mijlocul lunii septembrie de preşedinta Comisiei pentru a ajuta Italia, care se confuntă cu un aflux record de migranţi spre insula Lampedusa.

După mai bine de o săptămână de acalmie legată de vremea nefavorabilă, migranţii sosesc în continuare pe mare şi se îndreaptă spre insula italiană.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare