Polițiștii Capitalei au aplicat, în perioada 17 – 22 aprilie, în baza planului ”Blocada”, 1.370 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 610.000 lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru nerespectarea ordonanței privind circulația pe drumurile publice.
‘Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) – Sectoarele 1-6 Poliție, împreună cu polițiștii Brigăzii Rutiere, au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, pentru sancționarea faptelor de natură contravențională care aduc atingere normelor de conviețuire socială, mai ales a celor ce vizează tulburarea liniștii și ordinii publice, care pot degenera în conflicte sau infracțiuni contra persoanei’, informează un comunicat al DGPMB transmis, marți, AGERPRES.
De asemenea, au fost desfășurate activități în vederea depistării persoanelor care se sustrag urmăririi penale, executării unei măsuri privative de libertate ori executării unei pedepse cu închisoarea.
Potrivit sursei citate, polițiștii serviciilor de investigare a criminalității economice – Sectoarele 3, 4 și 6 Poliție au acționat pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite cu produse agroalimentare de origine animală provenite din importuri și achiziții interne și pentru verificarea legalității exercitării actelor de comerț din domeniul produselor animale.
‘Cu sprijinul inspectorilor din cadrul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au fost efectuate controale economico-financiare în piețele agroalimentare existente în Sectoarele 3, 4 și 6, respectiv asupra activității a 20 de societăți comerciale, unele dintre ele având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul al cărnii și al produselor din carne în magazine de specialitate și fabricarea produselor din carne, vizând respectarea legislației în vigoare în domeniu, în vederea asigurării siguranței publice’, arată sursa citată.
Verificările în acest sens sunt continuate cu privire la întreaga activitate desfășurată de către societățile implicate, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale corespunzătoare.
În perioada de referință, au fost verificate peste 350 de autoturisme și au fost legitimate aproximativ 400 de persoane, context în care au fost efectuate mai multe controale corporale, precum și controale asupra bagajelor.
Polițiștii Brigăzii Rutiere a Capitalei au reținut 143 de permise de conducere și 35 de certificate de înmatriculare.
De asemenea, a fost constatată și o infracțiune în flagrant, conform Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Sursa: AGERPRES