Platforma GoCab, de tip ride sharing, solicită Guvernului României reglementarea aplicațiilor ce operează și intermediază comenzi către serviciul de taxi

Platforma GoCab, de tip ride sharing, solicită Guvernului României reglementarea aplicațiilor ce operează și intermediază comenzi către serviciul de taxi, potrivit Financial Intelligence

”Solicităm Guvernului României să introducă pe ordinea de zi reglementarea pentru avizarea și autorizarea tuturor platformelor ce intermediază prin aplicațiile deținute comenzile dintre un pasager și un șofer de taxi, având în vedere deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de act normativ: Ordonanței de urgență nr.49/2019, și situația prin care platformele din serviciul de Transport Alternativ sunt expuse vădit unui mediu neconcurențial fata de platformele ce operează în serviciul de Taximetrie, acestea executând aceleași servicii de intermediere comenzi. Pana la aceasta data aceste platforme (auto denumite agregatoare) nu dețin niciun fel de autorizații sau reglementări pe Legea 38/2003 sau OUG 49/2019.

Serviciul de taxi din România autorizat conform cu Legea 38/2003 beneficiază în momentul de față de peste 60 de platforme la nivel national, (ex: Star Taxi, Smarty etc. și alte platforme ce rulează sub numele unor dispecerate: Speed Taxi, Taxi Titan etc.) ce intermediază și transmit comenzi doar către serviciul de taxi prin aplicațiile deținute de către acestea fără sa fie reglementate pe teritoriul României.

În acest context va aducem la cunoștință că platformele ce operează în serviciul de Transport Alternativ conform OUG 49/2019 îndeplinesc toate condițiile de autorizare: Audit, Certificat de securitate, teste de securitate servere, specificații și descriere a întregului sistem, controlul documentelor pentru șoferi, plata pentru avizul tehnic în valoare de 100000 lei, etc.

Platforma digitală de transport alternativ cu autoturism și conducător auto GOCAB, dezvoltată și operată de GoCab Software S.A, a fost auditată conform normelor privind procedura de acordare/retragere a avizului tehnic pentru platformele digitale de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, aprobate prin Decizia Preşedintelui Autorităţii pentru Digitalizarea României nr. 572/2020 conform OUG 49/2019.

Director General, Ninel MACARIE”, se arată în comunicatul de presă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare