Ploiești: Se reia parţial furnizarea apei calde în sistem centralizat, la aproape trei luni de la debutul crizei apei calde

Societatea de termoficare a Ploieştiului, Termo Ploieşti SRL, anunţă că în cursul zilei de miercuri se reia parţial furnizarea apei calde în sistem centralizat, anunţul fiind făcut la aproape trei luni de la debutul crizei apei calde.

Conform unui comunicat de presă al operatorului, miercuri se reia furnizarea de apă caldă pentru blocurile racordate la centralele 23 August şi Bucov, care deservesc 149, respectiv 46 de apartamente.

„Au fost create şi activate toate echipele de mentenanţă şi intervenţie, iar toţi angajaţii societăţii sunt pe teren pentru a verifica reţelele (primară şi secundară) de alimentare cu apă caldă şi căldură. Reafirmăm că depunem toate eforturile ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, distribuţia apei calde să poată fi reluată în tot oraşul. Revenim cu atenţionarea ca toţi abonaţii să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora”, arată sursa citată.

Aproximativ 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, dar şi instituţii publice nu beneficiază, de la 1 august, de apă caldă în sistem centralizat, după ce operatorul de la acel moment a sistat serviciul, invocând necesitatea unor lucrări la cazanul de apă fierbinte (CAF) 2 al CET Brazi.

Operatorul a continuat însă să furnizeze apă caldă în sistem centralizat până la data de 27 septembrie pentru abonaţii racordaţi la CET 23 August şi Bucov, serviciul fiind ulterior sistat şi pentru aceştia.

Preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat, pe 2 august, rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.

Ulterior, la data de 5 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care „se solicită operatorului Societatea Termoficare Prahova SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică privind furnizarea agentului termic către populaţia de pe raza UAT Ploieşti”.

Firma nu a dat curs solicitării CJSU, transmiţând că repunerea în funcţiune a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2 fără finalizarea planului aprobat de reparaţii „prezintă riscuri majore cu consecinţe grave pentru siguranţă în funcţionare a serviciului public de alimentare cu energie termică şi siguranţa personalului”.

„SC Termoficare Prahova SA (operatorul de la acel moment- n.r.) a luat act de adresa transmisă în data de 4 august 2022 de ADI Termo Prahova, document prin intermediul căruia compania noastră este somată să sisteze reparaţiile de strictă necesitate desfăşurate la CAF 2 şi aducerea utilajului de producţie a energiei termice la starea tehnică iniţială. (…) Mai mult, autorităţile au solicitat companiei noastre punerea în funcţiune a utilajului şi demararea furnizării apei calde menajere către consumatori. Având în vedere starea avansată de degradare a Cazanului de Apă Fierbinte nr. 2 constatată prin evaluări tehnice externe raportate către autorităţi, compania Termoficare Prahova SA nu poate să îşi asume răspunderea punerii în funcţiune a utilajului fără finalizarea planului de reparaţii, potrivit reglementărilor legale”, a transmis Termoficare Prahova SA.

La câteva săptămâni de la declanşarea crizei apei calde, Consiliul Local Ploieşti a aprobat înfiinţarea unei societăţi- Termo Ploieşti SRL- care să preia gestionarea serviciului de termoficare şi solicitarea transferului CET Brazi de la Consiliul Judeţean Prahova.

Ulterior, CET Brazi şi reţeaua primară de transport a agentului termic au fost transferate către municipiul Ploieşti, iar serviciul a fost delegat societăţii Termo Ploieşti.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare