vineri, mai 20, 2022

PNL acuză PSD de populism în criza de imunoglobulină din Sănătate

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat marți că, din cauza „incompetenţei şi populismului, România cere ajutorul UE şi NATO pentru criză de imunoglobulină”, acuzând PSD că a impus vânzarea acestui medicament la cel mai mic preţ din Uniunea Europeană, iar producătoriir de pe piaţă s-au retras.

„Din cauza incompetenţei şi populismului, România cere ajutorul UE şi NATO pentru criză de imunoglobulină. Sute de pacienţi cu boli imunodeficitare îşi riscă sănătatea şi viaţă de mai bine de un an de zile în România şi nimeni nu răspunde pentru această situaţie gravă din sistemul sanitar. O măsură populistă, marca PSD, care impunea vânzarea acestui medicament la cel mai mic preţ din Uniunea Europeană, a dus la retragerea producătorilor de pe piaţă şi la exporturi paralele.

Danca PNLÎncă o data se dovedeşte că reglementarea populistă a unor preţuri se poate întoarce împotrivă consumatorilor, în acest caz chiar împotrivă unor pacienţi atât de vulnerabili. Da, populismul şi incompetenţa poate ucide. O persoană a murit deja în România din cauza crizei de imunoglobulină şi alte câteva sute sunt în pragul disperării. Populismul PSD a generat această situaţie gravă, iar incompetenţa lor nu face decât să perpetueze această criză”, a scris Dancă pe Facebook.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner