PNL contestă la CCR mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

PNL a depus o sesizare la Curtea Constituțională a României cu privire la mandatul de deputat obținut în 2016 de Liviu Dragnea, a anunțat prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

„Cerem astăzi încetarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea!

Cerem Curții Constitiționale să constate neconstituționalitatea mandatului din Camera Deputaților pentru infractorul șef al României.
Delirul incredibil al lui Dragnea din ultima vreme, cu vădite accente dictatoriale, ne-a motivat să identificăm toate căile constituționale și legale, democratice, pentru a-l opri, să folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziție.

Am realizat recent un lucru, documentându-ne, așa cum am văzut că și PSD se întoarce în urmă cu 10 ani. Noi ne-am întors, însă, numai în urmă cu 2 ani și jumătate, adică în 2016″, a declarat Turcan.

orban pnl

Președintele PNL Ludovic Orban susține că regulamentul Camerei arată că trebuie invalidat mandatul unei persoane condamnată pentru infracțiuni în legătură cu procesul electoral.

 

„În mod normal, conform regulamentului Camerei Deputaților, Articolul 7 alineatul (3), trebuie invalidat mandatul unei persoane condamnată pentru infracțiuni în legătură cu procesul electoral. Dragnea este condamnat definitiv pentru infracțiuni săvârșite în cursul referendumului, conform Codului penal, referendumul este asociat infracțiunilor în domeniul electoral. Ca atare, din punctul nostru de vedere nu trebuia validat mandatul și solicităm Curții Constituționale să anuleze mandatu de deputat al lui Liviu Dragnea.

Avem o bază juridică extrem de serioasă, adică lucrurile sunt clare, v-am spus, din perspectiva regulamentului Camerei, din perspectiva legislației electorale și din perspectiva Codului penal, această validare a mandatului a fost făcută abuziv de o majoritate care, evident, nu a ținut cont de prevederile legii și de prevederile regulamentului și am găsit această formulă să solicităm Curții Constituționale să constate neconstituționalitatea hotărârii care cuprinde validarea mandatului lui Dragnea cu scopul de a invalida mandatul lui Dragnea”, a declarat Ludovic Orban.

Consultați aici DOCUMENTUL depus la CCR de liberali.