PNL Sector 3 a anunțat că-l sprijină pe Orban pentru un nou mandat la șefia PNL

După ce, în ultimele săptămâni, mai multe sucursale au transmis mesaje de susținere pentru Ludovic Orban să continue în fruntea partidului, și PNL Sector 3 a anunțat că îl va sprijini pe Orban pentru a câştiga un nou mandat de lider al acestui partid.

  • ”PNL Sector 3 îi acordă sprijin lui Ludovic Orban pentru un nou mandat în fruntea PNL”, a anunțat președintele PNL Sector 3, deputatul Antonel Tănase, care-a postat pe facebook decizia Biroul Politic de sector legat de sprijinul pentru Orban.
Conform comunicatului de presă postat de liderul sucursalei PNL sector3, ”Biroul Politic al Filialei PNL Sector 3 salută decizia președintelui Ludovic Orban de a candida pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal și îi va acorda tot sprijinul pentru a câştiga cursa internă.
  • Președintele Ludovic Orban a preluat partidul în iunie 2017, la 1 an după eșecul politic din 2016.
  • După numai doi ani de la preluarea mandatului, Orban a reușit să facă din PNL partidul câștigător în toate bătăliile politice electorale: europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare.Din opoziție, PNL a câştigat alegerile europarlamentare din mai 2019.
  • Apoi, în noiembrie 2019, liberalii au preluat guvernarea, reușind să trimită acasă guvernul PSD Dăncilă, cu 1 an înainte de termenul stabilit pentru alegeri. Prin acest pas, PNL şi Guvernul Orban au limitat tragedia produsă de pandemie prin alocarea de resurse către sistemul medical și au menținut economia pe linia de plutire, prin măsuri de susținere iar, mai apoi, de relansare.
  • Au urmat apoi alegerile prezidențiale, câştigate detașat de candidatul Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis.
Alegerile locale au adus o victorie remarcabilă pentru PNL. Județe care respectau de 30 de ani ”tradiția” de a fi „roșii” au acum majoritate liberală.
Alegerile parlamentare, deşi nu au adus scorul sperat de PNL, ne-au permis să blocăm revenirea PSD la guvernare și să formăm guvernul de coaliție PNL–USR-PLUS–UDMR, condus de liberalul Florin Cîțu.
  • Cu eleganța unui om politic cu vechime şi onoare, la o zi după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, Ludovic Orban a demisionat din poziția de Prim-Ministru, deși reușita realizării unei coaliții de dreapta i se datorează în mare măsură, așa cum se vede cu claritate acum, la 2 luni de la investirea noului guvern.
Ca președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban şi-a asumat modernizarea procesului legislativ și curațarea sertarelor Parlamentului de proiectele de lege nocive, lăsate de PSD.
Suntem convinși de faptul că Ludovic Orban va avea contracandidați redutabili, pentru că Partidul Național Liberal este un partid cu tradiție, în care democrația și libertatea de exprimare sunt respectate; în PNL competiția este încurajată, pentru că aşa se nasc liderii puternici.
Este foarte important, însă, ca această confruntare internă să fie dusă pe un ton civilizat, cu argumente clare și idei liberale de valoare.
  • Esența competiției interne e aceea că toți suntem liberali, ne respectăm partidul și țara și ne dorim ce este mai bun pentru români. Iar puterea fiecărui liberal în parte stă în unitatea Partidului Național Liberal.
BIROUL POLITIC AL FILIALEI PNL Sector 3”, s-a transmis în comunicat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare