Poliţiştii de la Omoruri au descins la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti

Poliţiştii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei efectuează, vineri, audieri în cazul deceselor de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Managerul spitalului a fost informat, joi, în scris, de către directorul de îngrijiri că există informaţii provenite de la un asistent medical că în perioada 4-7 aprilie în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 20 de pacienţi printr-o administrare incorectă a unui medicament, a arătat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secţii care să verifice aspectele sesizate, se menţiona în comunicat.

De asemenea, Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii se va implica în verificarea acestor acuzaţii „grave” legate de siguranţa pacienţilor.

„Fiind vorba de o activitate profesională medicală, s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate şi altor instituţii abilitate”, spune sursa citată.

Şi Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat o cercetare coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională cu privire la situaţia semnalată la spital.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare