Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în #Ucraina, afirmă ministrul de externe

Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina, a declarat ministrul de externe Radoslaw Sikorski într-un interviu apărut marţi în mai multe publicaţii europene, fără a preciza însă ce rol ar putea avea aceste trupe, transmite Reuters, arată Agerpres.

Deşi aliaţii din NATO au promis că vor furniza Kievului fonduri şi arme oricât va fi necesar pentru a respinge invazia rusă, ei au exclus în general posibilitatea de a trimite soldaţi.

Întrebat în interviu dacă Polonia este dispusă să trimită trupe în Ucraina, Sikorski a răspuns: ‘Nu ar trebui să excludem. Ar trebui să-l punem pe Putin în postura de a ne ghici intenţiile’.
Interviul a fost publicat în cotidianul polonez Gazeta Wyborcza, precum şi în La Repubblica din Italia şi El Pais din Spania.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost cel care a deschis uşa pentru trimiterea de trupe în Ucraina atunci când, la o conferinţă desfăşurată la Paris la 26 februarie, a sugerat că un domeniu în care trupe occidentale ar putea ajuta ar fi cel al instruirii de soldaţi ucraineni în Ucraina.

Sikorski însuşi a declarat anterior că prezenţa de trupe NATO în Ucraina nu este ‘de neimaginat’.

Luni, comandantul armatei ucrainene, generalul Sîrski, a anunţat că a semnat documentele prin care instructorilor militari francezi li se permite să viziteze în curând centre de pregătire ucrainene.

Rusia avansează pe teren după eşecul contraofensivei din 2023 a Kievului, ale cărui forţe se confruntă cu întârzieri în livrările de arme şi muniţii, notează Reuters.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare