Polonia va efectua controale de calitate la toate livrările de cereale din Ucraina

Secretarul de stat din Ministerul polonez al Agriculturii, Michal Kolodziejczak a declarat, luni, că Polonia va efectua controale de calitate la toate livrările de cereale din Ucraina, informează Agerpres, scrie r3media.ro.

Declarația vine în contextul în care fermierii polonezi au declarat grevă la nivel național. Ei vor să blocheze toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, ca răspuns la ceea ce ei descriu drept un impact catastrofal al politicilor UE. Ei critică în mod special importurile de alimente ieftine provenite din ţara vecină Ucraina.

Reprezentanţii noului guvern pro-european de la Varşovia au spus că înţeleg greutăţile cu care se confruntă fermierii şi au adăugat că sprijinul oferit Ucrainei, în lupta sa împotriva invaziei ruseşti, nu trebuie să vină pe seama fermierilor polonezi.

“Astăzi…voi cere ca toate transporturile de cereale care sunt exportate şi au un embargou impus asupra lor să fie controlate în Polonia”, a declarat Michal Kolodziejczak pentru agenţia de presă PAP.

Potrivit acestuia, atunci când aceste cereale ajung în Germania şi, după examinare, se dovedesc a fi de calitate slabă, “în 99% din cazuri revin în Polonia în calitate de cereale europene” şi nu ucrainene.

Protestele fermierilor par să se extindă în toată Europa. Fermierii din Franţa, Belgia, Portugalia, Grecia, Spania, Germania, Olanda, Italia, România și Italia au protestat faţă de constrângerile impuse asupra lor de măsurile UE destinate combaterii schimbărilor climatice, precum şi faţă de creşterea costurilor şi a ceea ce ei susţin că este concurenţa incorectă a produselor din străinătate.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare