Ponta: De pe 2 iulie Corina Crețu nu va mai fi comisar european, deja și-a prezentat demisia dlui Juncker

Corina Crețu și-a prezentat demisia președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, și nu va mai fi comisar european începând cu 2 iulie. Acest anunț a fost făcut de Victor Ponta în cadrul unei emisiuni TV, acesta adăugând că ar putea fi o veste proastă pentru România, pentru că în locul ei va veni probabil un finlandez sau o daneză care vor fi mult mai severi cu alocarea de fonduri europene.

„Să vă dau o veste proastă: pe 2 iulie Corina Crețu nu va mai fi comisar european, deja și-a prezentat demisia dlui Juncker. Va fi parlamentar european. În locul său va veni un comisar probabil finlandez, probabil dl (Jyrki) Katainen (actualul comisar pentru muncă, creștere economică, investiții și competitivitate – n.r.), care este un tip foarte dur și rigid, ca să spun așa. Și atunci să vedeți cum va fi cu fondurile europene! Că tot s-a plâns guvernul de Corina Crețu, care vrea să îi ajute”, a avertizat Victor Ponta.

De altfel, fostul premier a averizat că noua Comisie Europeană va fi mult mai dură din punct de vedere al deviațiilor bugetare.

„La fel, o să avem o nouă Comisie, care va fi mult mai dură din punct de vedere al deviațiilor bugetare. Dacă ați văzut, s-a început procedura împotriva Italiei. România nu e Italia, e ceva mult mai mic. Deci, o să avem niște partneri mult mai dificili decât dl Juncker, care era un tip bonom, simpatic, pe final de mandat. Dacă va veni dl (nr. Michel) Barnier sau dna (Margrethe) Vestager ( nr. actualul comisar pentru concurență) … dna Vestager s-a luptat cu Google, se va lupta și cu România, nu va ceda absolut nimic”, a  mai spus fostul premier Victor Ponta.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare