Fostul premier Victor Ponta, preşedinte al ProRomania, a criticat modificarea „cu satârul” a Codului Fiscal, adoptat în perioada mandatului său, afirmând că de actuala formă se tem investitorii şi, mai mult, „contabilii sunt în pragul sinuciderii”.
Ponta a reamintit că guvernul condus de el a adoptat, în iunie 2015, noul Cod Fiscal, „ dupa ani de muncă” şi dezbateri cu mediul de afaceri, cu experţi din ţară şi din afară , cu organismele financiare internaţionale şi cu toţi cei interesaţi.
„A fost lăudat de toată lumea ca fiind un Cod modern, liberal , adaptat la noile condiţii economice. Am promis atunci toţi ca acest Cod Fiscal va rămâne în vigoare nemodificat cel puţin până în 2020 pentru a asigura stabilitate şi predictibilitate. In 2016-2017 noile guverne au intervenit cu “satârul” ordonanţelor de urgenţă şi au tot schimbat în mod idiot ceva ce mergea bine – după care a aparut faimosul “specialist” Ionuţ Mişa cu aberanta lui “Revoluţie Fiscală”! „, a scris joi Ponta pe Facebook.
El a afirmat că „aşa de bună a fost “Revoluţia Fiscală” a lui Mişa, încât Guvernul Dăncila a ajuns deja la a 5-a Ordonanţă de modificare a Codului – şi de fiecare dată lucrurile sunt cârpite fără nicio gândire, analiză, studiu de impact – şi arată mai rău decat înainte”.
„Drept răsplată pentru dezastrul “Revoluţiei Fiscale” Daddy l-a pus pe Mişa şef la ANAF (să strângă banii pierduţi tocmai prin prostiile lui) – şi pe Teodorovici care era Ministru de Finanţe în 2015 îl pune să ciopârţească propriul Cod în fiecare săptămână cu o nouă Ordonanţă – viaţa are un umor negru greu de egalat! Dacă în 2015 toţi oamenii de afaceri şi investitorii erau fericiţi azi toţi înjură Guvernul şi PSD / iar contabilii sunt în pragul sinuciderii! Din păcate “#prostia ucide” este mult mai adevarat şi mai actual decât “#coruptia ucide”!”, a afirmat fostul premier.
El are şi un PS:
„Pentru a fi clar si constructiv : #ProRomania va milita pentru revenirea la forma iniţială a Codului Fiscal din 2015 şi obligativitatea ca acesta să nu fie modificat cel puţin un ciclu electoral de 4 ani – şi nicio modificare să nu poată fi făcută prin ordonanţă de urgenţă ci doar prin lege – modificarea să intre în vigoare doar la 1 ianuarie anul următor”.