Ponta: Pro Romania a votat moţiunea de cenzură pentru că nu este de acord cu ordonanţa Teodorovici

Deputaţii Pro România, împreună cu cei neafiliaţi, votează moţiunea de cenzură, pentru că nu susţin ordonanţa privind „taxa pe lăcomie” anunţată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat în plenul Parlamentului deputatul Victor Ponta.

El a arătat că nu sunt întrunite condiţiile din 2012, „o alternativă reală la actuala guvernare, care merge prost”, iar criticile Pro România la adresa guvernării sunt în special legate de modul în care economia şi partea socială este gestionată, „dincolo de criticile pe care cei de la USR, PMP, PNL le fac faţă de intervenţia în justiţie”.

„Însă am luat act de declaraţiile ministrului de Finanţe legate de deciziile pe care acest guvern doreşte să le poată lua chiar astăzi. Din acest motiv, cu siguranţă vom vota pentru moţiunea de cenzură, pentru a arăta un simplu lucru – că nu suntem de acord cu aceste măsuri economice”, a spus Victor Ponta.

Potrivit lui, măsurile anunţate acum sunt total împotriva codului fiscal adoptat în guvernul său, când Teodorovici era tot ministru şi programul de guvernare, „această biblie a guvernării”, nu s-a vorbit absolut nimic şi nu a spus nimeni niciodată despre taxele pe care urmează să le introducă Guvernul.

„Ceea ce se întâmplă acum este doar un mod total greşit de a administra treburile ţării”, a punctat fostul (…) De la 1 ianuarie pensiile sunt îngheţate. Dacă se adoptă ordonanţa, nu se aplică legea privind indexarea pensiilor. Ceea ce nu ştiţi este că salariile deputaţilor vor creşte şi, dacă crezi că îngheţi pensiile crescând salariile aleşilor şi demnitarilor, eu ca social-democrat nu pot să susţin. M-au votat şi pe mine, şi pe dumneavoastră, foarte mulţi angajaţi din sectorul bugetar, medici, profesori, pompieri, cărora nu le vor mai fi plătite orele suplimentare.

De asemenea, cred că v-au votat cei care avem sub 46 de ani şi care suntem cotizanţi la Pilonul II de pensii. Pilonul II de pensii va fi practic desfiinţat prin această ordonanţă”, a argumentat liderul Pro România.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare