Portal de informare și comunicare în Educație pentru copii și părinți

USR PLUS a anunțat luni lansarea unui portal dedicat informării tuturor actorilor implicaţi în educaţia preuniversitară din România, în contextul în care până la începerea anului şcolar au mai rămas doar şapte zile, iar părinţii, copiii şi cadrele didactice nu ştiu încă ce se va întâmpla pe 14 septembrie.

Portalul unic de informare şi comunicare către părinţi şi elevi – www.scolipregatite.ro – conţine cele mai relevante informaţii şi documente despre cum se va desfăşura învăţarea în timpul pandemiei de COVID-19, utilizând date din nenumărate surse pe care Ministerul Educaţiei nu le sincronizează şi nu le utilizează corespunzător.

„Avem, în acest moment, mai mulţi români infectaţi cu noul coronavirus decât a raportat China. Suntem într-o situaţie de criză şi, în orice situaţie de criză, contează în principal două lucruri: viteza cu care reacţionezi şi capacitatea de coordonare. O comunitate, pentru a acţiona repede şi coordonat, depinde în mod fatal de instituţiile sale. Dacă instituţiile îşi fac treaba, dacă sunt competente sau, mai degrabă, aşa cum vedem în România, aproape peste tot în ţară, sunt instituţii slabe şi politizate. (…) Sistemul de sănătate, sistemul social, sistemul de educaţie: toate aceste trei sectoare nu au performat din motive care ţin de toate guvernele care s-au succedat în ultimii patru ani şi, mai ales, de comunitatea locală. Educaţia e o chestiune care ţine de reglementările naţionale, de familie, dar într-o foarte mare măsură, comunitatea e responsabilă pentru calitatea educaţiei”, a declarat Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti şi propunerea USR PLUS pentru funcţia de viceprimar al Capitalei.

Portalul unic de informare şi comunicare www.scolipregatite.ro a apărut ca o necesitate ţinând cont, pe de o parte, de nevoia de informare în această perioadă a tuturor actorilor implicaţi în procesul de educaţie, pe de altă parte, de realitatea din alte ţări europene în care deschiderea şcolilor s-a produs deja.

Portalul îşi propune să comunice informaţii specifice diferenţiat pe fiecare grup ţintă: elevi, părinţi, cadre didactice şi directori de şcoală. Pentru elevi, de exemplu, sunt prezentate într-un format accesibil regulile pe care trebuie să le respecte pentru a se proteja pe sine, dar şi pe ceilalţi, inclusiv sub forma unui joc. Pentru profesori, pe lângă măsurile necesar a fi luate pentru a-şi proteja propria sănătate şi pe cea a elevilor din clasă, sunt oferite informaţii despre posibilitatea de a se testa gratuit, până pe 14 septembrie.

Pentru fiecare categorie vizată, portalul conţine ghiduri individuale uşor de urmărit şi de distribuit. De asemenea, sunt incluse recomandări pentru inspectorate şcolare, respectiv autorităţi locale, şi exemple de bune practici internaţionale. Nu în ultimul rând, portalul oferă posibilitatea raportării rapide a problemelor sesizate în şcoli.

Iniţiativa „Şcoli pregătite” reprezintă una din cele şase urgenţe identificate de Alianţa USR PLUS pentru Educaţia din România (https://www.usrplus.ro/6_urgen_e_na_ionale_n_ceasul_al_13_lea_pentru_educa_ia_din_rom_nia) şi prezentate public la începutul lunii septembrie.

„Alianţa USR PLUS consideră Educaţia o prioritate, iar şcoala trebuie să fie pusă acolo unde îi este locul, adică în centrul fiecărei comunităţi„, precizează un comunicat al alianței.

Detalii despre cum poate fi realizat acest obiectiv: https://www.usrplus.ro/program_alegeri_locale_educatie.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare