vineri, mai 20, 2022

Predoiu: Angajamentul Ministerului faţă de lupta anticorupţie nu are niciun fel de ezitare

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri seară, că ”angajamentul Ministerului faţă de lupta anticorupţie nu are niciun fel de ezitare”, afirmând că este nevoie de răbdare pentru a reporni un sistem care, la un moment dat, a fost gripat de modificări legislative.

”Angajamentul Ministerului faţă de lupta anticorupţie nu are niciun fel de ezitare. Întotdeauna am solicitat şi solicit tuturor procurorilor  să abordeze, să confrunte, să investigheze şi să trimită cu celeritate în judecată, pe bază de probe, pe toţi cei care încalcă legea. Nu există rezerve”, a declarat Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a afirmat că se fac eforturi pentru a reporni activitatea DNA.

”Am încredere în conducerile  instalate. Ştiu că fac eforturi de a reporni un sistem care, la un moment dat,  fusese gripat de modificări legislative, de atacuri la adresa justişiei. Cred că suntem într-o fază în are este nevoie de un efort intens de a găsi, dacă vreţi, avântul luptei anticorupţie, de a regăsi ritmurile în cooperările dintre procurori şi polițişti astfel  încât să finalizeze cât mai repede anchetele pe care sunt convins că le au”, a adăugat ministrul Justiției.

Ministrul a afirmat că este convins că se lucrează şi că unele dosare vor ajunge în curând ”la maturitate”.

”Eu nu am nicio îndoială în ceea ce priveşte travaliul DNA şi al altor unităţi de parchet, dar ştiu în acelaşi timp ca practican al dreptului că a construi un dosar implică foarte mult timp. Sunt convins că în curând vom avea şi dosare care ajung la maturitate, adică să fie trimise în judecată. Nu este momentul să ne pierdem încrederea”, a precizat Predoiu.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner