Prefectura Prahova: Pagube de peste 137 milioane lei în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase

Prefectura Prahova informează că pagubele rezultate în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase din ultimele săptămâni sunt de peste 137 milioane de lei, fiind afectate zeci de kilometri de drumuri, poduri, podeţe, apărări de mal, dar şi peste o sută de locuinţe.

Potrivit datelor comunicate, miercuri, de Instituţia Prefectului Prahova, în luna iulie au fost constatate şi evaluate preliminar pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase în peste 20 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, între care se numără municipiul Câmpina şi oraşele Breaza, Buşteni, Comarnic şi Sinaia.

În urma acestor fenomene au fost afectate obiective de infrastructură, locuinţe şi anexe, respectiv peste 2 km de drumuri judeţene, aproape 30 km de drumuri comunale, peste 15 km de străzi, 7 poduri, 10 podeţe, 4 traversări pietonale, 1,650 km apărări de mal, 112 locuinţe şi 73 de anexe gospodăreşti.

‘Valoarea estimată a pagubelor se ridică de 137.846,084 mii lei. La aceste valori, se adaugă pagubele înregistrate în agricultură, în valoare de 110,89 mii lei la recolte şi sere/ solarii distruse’, menţionează sursa citată.

Sursa: PRESSONLINE