Premierul Cîţu, după acuzaţiile de măsluire a numărului de morţi aduse de Voiculescu: Îi cer domnului Barna să prezinte un raport, dacă ştia de aceste nereguli şi ce măsuri a dispus. Şi nu glumesc

Cîțu Voiculescu Barna
Foto: facebook.com/guv.ro

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat cum comenteaza declaratia lui Voiculescu, conform căreia numarul real al mortilor de Covid nu ar fi cel anuntat de autoritati.

„Lucrurile trebuie clarificate, daca este asa. Eu ii cer public vicepremierului Dan Barna sa ne spuna daca stia aceste lucruri si ce masuri a dispus. Ii cer public domnului Barna sa prezinte in sedinta de guvern si public daca avea cunostinta de aceste acuzatii si ce masuri a dispus. Si nu glumesc. Nu a fost prezentata nicio nota de informare cu privire la aceste acuzatii, pentru ca as fi luat masuri.”, a spus Florin Cîţu.

DEZVĂLUIRI / Vlad Voiculescu anunţă că s-au raportat greşit morţii de COVID: Există diferențe semnificative între cifrele raportate și cele reale

  • Florin Cîţu: Vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive thru

Premierul a comentat şi refuzul lui Dan Barna de a prelua interimatul Ministerului Sănătăţii.

„Mi se parea normal ca acest portofoliu sa mearga spre vicepremierul care coordoneaza acest minister. Am fost refuzat si asa ca mi-am asumat eu acest minister interimar, pentru ca Romania nu-si permite in acest moment de criza medicala sa nu aiba ministru al Sanatatii. Portofoliul ramane in continuare la partenerii nostri de guvernare si astept propunerea din partea lor. Eu caut 3 atribute la un ministru: fara nepotisme, fara probleme penale si profesionalism. In functie de aceste trei criterii voi face nominalizarea.”, a mai spus premierul Cîţu.