miercuri, februarie 28, 2024

Premierul desemnat Nicolae Ciucă: PSD a dorit să vină la guvernare

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că PSD a dorit să intre la guvernare, însă a precizat că PNL a dat un mandat clar, pentru Guvern minoritar, potrivit Agerpres.

El a fost întrebat dacă i-ar fi fost confortabil să guverneze şi cu miniştri de la PSD.

„În acest moment, nu s-a pus problema pentru un astfel de construct. Am pregătit toate discuţiile şi am negociat pe marginea mandatului. Aici nu ţine de mine ca persoană sau de cineva anume, sunt decizii politice, care trebuie asumate la nivelul conducerii partidului, la nivelul conducerii partidelor, pentru că ne găsim în această situaţie, tocmai, că aceste linii de negociere nu au fost acceptate”, a spus Ciucă după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Premierul desemnat a arătat că a discutat la telefon cu liderii USR şi PSD liniile principale de negociere.

„Am analizat, poate chiar şi elemente de detaliu, pentru că astfel s-a ajuns la decizia pe care a luat-o, astăzi, conducerea partidului. Astea au fost propunerile. PSD a dorit să intre la guvernare şi… (…) Nu este vorba doar de decizia mea. Nu făceam un Guvern doar al meu”, a mai spus Ciucă.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a precizat la rândul său că au existat trei consultări în partid cu privire la mandatul de negociere, dar că de fiecare dată a rămas acelaşi, respectiv un Guvern minoritar cu UDMR, susţinut de minorităţi.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner