duminică, octombrie 1, 2023

Premierul moldovean, la lansarea proiectului „Societatea civilă pentru integrare europeană”: O democrație puternică înseamnă implicarea societății civile în procesul de aderare a țării noastre la UE

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Societatea civilă pentru integrarea europeană”, realizat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene, Institutum Virtutes Civilis și Fundația „Friedrich Ebert”.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți capacitățile, de a asigura reziliența și de a spori participarea organizațiilor societății civile în procesul de monitorizare a bugetelor la nivel central și local. Un obiectiv important este cel de creștere a implicării membrilor societății civile în susținerea agendei de europenizare a țării noastre.

Șeful Guvernului, Dorin Recean, a reamintit despre necesitatea consolidării parteneriatului dintre autorități și societatea civilă, dar s-a referit și la rolul pe care îl are societatea civilă în asigurarea transparenței și în promovarea beneficiilor aderării țării noastre la blocul comunitar.

„Societatea civilă și-a asumat întotdeauna un rol de facilitare a democratizării societății. Faptul că suntem aici, având statutul de țară candidat, se datorează inclusiv efortului considerabil și consistent al societății civile. Mai mult, are rolul de a monitoriza acțiunile Guvernului și de a oferi expertiza necesară în procesul de integrare europeană, cum ar fi adaptarea legislației și a reglementărilor cerute, așa încât  instituțiile statului să funcționeze după cum au fost proiectate. Rămânem deschiși pentru dinamizarea dialogului dintre Guvern și societatea civilă, pentru că o democrație puternică înseamnă implicarea societății civile în procesul de aderare la UE”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Proiectul „Societatea civilă pentru integrare europeană” este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Fundația „Friedrich Ebert”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner