Premierul nipon se angajează să sprijine financiar Polonia

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a promis miercuri să acorde Poloniei asistenţă de dezvoltare pentru a sprijini rolul acestei ţări aflate în prima linie în ceea ce priveşte oferirea de ajutor militar şi umanitar Ucrainei, care luptă împotriva invaziei ruse, transmite Kyodo, arată Agerpres.

„Din cauza poverii tot mai mari asupra Poloniei provocată de agresiunea rusă persistentă în Ucraina, l-am informat pe prim-ministrul polonez (Mateusz Morawiecki) că am luat decizia de a trata Polonia ca un beneficiar special al ajutorului pentru dezvoltare, în ciuda faptului că economia Poloniei este în creştere şi că Polonia nu este o ţară care primeşte ajutor pentru dezvoltare”, a explicat premierul nipon într-o conferinţă de presă.

Prim-ministrul Japoniei, care prezidează în prezent grupul G7 – din care mai fac parte Canada, Franţa, Germania, Italia, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii -, a purtat discuţii cu omologul polonez la Varşovia, la o zi după vizita surpriză pe care a efectuat-o la Kiev.

Kishida a mai declarat că a căzut de acord cu Morawiecki să extindă cooperarea bilaterală în sfera securităţii, în economie şi în alte domenii.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare