Premierul spune când va fi adoptat bugetul pe 2019

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri seara, la un post TV, că Guvernul va adopta vineri bugetul pe 2019, susținând că „nu totdeauna poți să-i mulțumești pe toți”, dar că principiul coeziunii a stat la baza construirii bugetului.

„Nu, eu cred că nu (nu este în pericol adoptarea bugetului – n.r.). Atâta timp cât bugetul pe anul acesta nu este mai mic decât bugetul pe anul trecut, în momentul în care avem creşteri pe anumite segmente, eu cred că acest buget nu este în pericol. Dar mai multe detalii legate de buget le voi da la începutul şedinţei de guvern de vineri, când vom şi adopta bugetul. Vineri se adoptă bugetul în Guvern. Eu cred că până atunci vom lămuri toate aceste lucruri. Ştiţi foarte bine că nu totdeauna poţi să-i mulţumeşti pe toţi, totdeauna şi într-o familie sunt membri care sunt nemulţumiţi. Esenţial este să ai certitudinea că deciziile pe care le iei sunt decizii corecte, nu sunt decizii îndreptate împotriva unei localităţi sau împotriva cuiva.

Sunt decizii care reglementează, sunt decizii care aplică principiul coeziunii, pentru că dacă noi vrem coeziune la nivel european, trebuie ca această coeziune să existe şi la nivel intern şi să ajutăm şi localităţile mai mici, şi oraşele mai mici, şi municipiile şi judeţele mai sărace, adică trebuie ca acest principiu să funcţioneze nu numai pe plan european, ci şi pe plan intern”, a declarat Viorica Dăncilă la România TV.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare