Preşedintele ceh, rănit uşor într-un accident de motocicletă

Preşedintele Republicii Cehe, Petr Pavel, în vârstă de 62 de ani, a fost transportat la un spital din Praga după ce a suferit joi „un accident minor în timp ce conducea motocicleta”, a informat biroul său într-un scurt comunicat de presă, informează agenţiile de presă internaţionale, arată Agerpres.

„Preşedintele a fost rănit în timp ce se afla pe motocicletă. Rănile nu sunt grave, dar vor necesita o scurtă observaţie în spital”, se menţionează în comunicatul postat pe contul Biroului Prezidenţial de pe platforma de socializare X, citat de EFE şi Reuters.

Postul Radio Praga a relatat că Pavel, care a fost şef al armatei cehe şi înalt funcţionar al NATO, a fost dus la Spitalul Universităţii Militare din capitala ţării. Pavel va rămâne în spital pentru o perioadă nespecificată, transmite AFP.

Potrivit Reuters, poliţia a informat pe contul său de pe X că accidentul s-a produs pe un drum închis şi nu a fost propriu-zis un accident rutier.

Presa cehă a scris că şeful statului a căzut în timp ce rula pe un drum închis şi, prin urmare, poliţia nu a deschis o anchetă cu privire la incident, scrie AFP.

Preşedintele ceh este pasionat de motociclete, pasiune la care nu a renunţat nici după ce a devenit şef al statului la începutul lui 2023.

Candidând ca independent, fostul general, paraşutist şi diplomat şi-a început campania electorală pe o motocicletă Harley Davidson şi într-o geacă de piele, imagine devenită celebră, aminteşte EFE.

În prezent, Pavel conduce un puternic BMW R1200 GS. Vara trecută, ziarele au publicat o fotografie cu el, mergând pe motocicletă, dar fără cască de protecţie, scrie AFP.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare