Preşedintele CIO reacţionează dur: Guvernele statelor care se opun reprimirii sportivilor ruşi în competiţii pe motiv de război, de ce nu au aceeaşi atitudiune şi faţă de statele implicate în alte conflicte militare care există la ora actuală în lume?

Preşedintele CIO, Thomas Bach, consideră că reacţiile negative manifestate de unele guverne, în special cele europene, la readmisia sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale sunt „deplorabile”, scrie EFE, conform Agerpres.

„Este deplorabil să vedem că există guverne care nu vor să respecte opinia exprimată de majoritatea comunităţii sportive şi nici autonomia sportului. De ce aceste guverne nu procedează similar şi nu au aceeaşi poziţie faţă de celelalte 70 de războaie şi conflicte care există în lume?”, a spus Bach.

El a acuzat aceste guverne că folosesc „standarde duble” şi a spus că poziţia lor a servit doar la întărirea „unităţii Mişcării Olimpice”.

„Este şi mai deplorabil că (guvernele) ignoră rapoartele raportorilor Naţiunilor Unite în favoarea admiterii tuturor sportivilor, fără influenţa paşaportului lor. Nu este de competenţa guvernelor să decidă ce sportivi pot participa şi la ce competiţii. Ar fi sfârşitul sportului aşa cum îl cunoaştem astăzi”, a arătat el.

Bach a subliniat că este „la latitudinea federaţiilor internaţionale să decidă dacă o iau pe acea cale” pentru a admite sportivi ruşi şi belaruşi, interzişi în competiţii din februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina. Belarus este principalul său aliat în zonă.

Federaţiile de box şi scrimă sunt printre cele care au făcut deja pasul în favoarea reintegrării, în timp ce federaţia de atletism a fost împotrivă.

Articolul Preşedintele CIO reacţionează dur: Guvernele statelor care se opun reprimirii sportivilor ruşi în competiţii pe motiv de război, de ce nu au aceeaşi atitudiune şi faţă de statele implicate în alte conflicte militare care există la ora actuală în lume? apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare