Președintele Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor. Seful statului a punctat că aceștia trebuie să fie primii care își protejează sănătatea și viața familiei și a celor apropiați, în contextul în care prioritatea absolută este limitarea efectelor produse de noul tip de coronavirus.

„Cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, salut sărbătoarea etniei romilor din România, îmi exprim solidaritatea față de toți cei care luptă împotriva rasismului și sprijin demersurile care asigură deplina integrare și apartenență a romilor la spectrul de valori, libertăți, drepturi și îndatoriri cetățenești consacrate de Constituția României.

Depășirea carențelor sistemelor publice în privința modului în care sunt tratate problemele concetățenilor noștri de etnie romă și eliminarea cauzelor marginalizării lor sociale sunt chestiuni pe care avem responsabilitatea să le rezolvăm cât mai temeinic”, se arată într-un comunicat de presă al Administraiei Prezidențiale.

Șeful statului a salutat inițiativa Guvernului de a se apleca cu seriozitate asupra dificultăților cu care se confruntă cetățenii români de etnie romă, prin elaborarea unui nou cadru strategic care să dea o perspectivă și speranțe realiste de îmbunătățire a situației, cu rezultate benefice atât pentru romi, cât și pentru societate, în ansamblul său.

„Am convingerea că există în țara noastră forțe și inițiative capabile să conducă spre un viitor mai bun pentru romi, a căror istorie grea le marchează multora viața, chiar și în prezent.

În această perioadă extrem de dificilă, în care prioritatea absolută este limitarea efectelor negative produse de epidemia COVID-19, societatea românească are nevoie de proba solidarității și responsabilității fiecărui cetățean, indiferent de etnie. Respectând întocmai măsurile autorităţilor, romii trebuie să fie primii care să-și protejeze sănătatea și viața familiei și a celor apropiați. Doar așa, sărbătoarea etniei romilor de astăzi, precum și apropiata Înviere a Domnului vor putea fi izvoarele de speranță ale acestei grele primăveri.

La mulți ani!”, potrivit sursei citate.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare