marți, noiembrie 29, 2022

Președintele Parlamentului Ungariei: Zelenski are probleme cu capul

Președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kever, a numit o „problemă psihologică” faptul că președintele Volodimir Zelenski le-a cerut uneori aspru liderilor occidentali să ajute mai activ Ucraina în războiul împotriva Rusiei, scrie ziare.com.

Kever a făcut declarațiile într-un interviu pentru ziarul maghiar 444.hu.

Kever afirmă că nu își amintește, din experiența sa de politică internațională, ca vreun alt lider de țară să ceară astfel de ajutor. Oficialul maghiar a adăugat că nu i-au plăcut în mod deosebit criticile lui Zelenski la adresa guvernelor Ungariei și Germaniei.

„De obicei, cineva care are nevoie de ajutor îl cere politicos – cu insistență, dar întreabă, nu cere sau amenință. Îți ameninți de obicei inamicii, nu pe cei cu care dorești să fii prieten. Există o problemă psihologică personală aici”, a spus Kever, făcând referire la Zelenski.

Kever mai crede că ungurii ucraineni pot avea probleme după război. Potrivit lui Kever, trebuie ca toată lumea să fie atentă să nu se ajungă la situația în care aceștia să fie forțați să părăsească țara.

Budapesta este principalul oponent al introducerii unui embargo complet asupra petrolului rusesc în cadrul celui de-al 6-lea pachet de sancțiuni, așa că UE a trebuit să facă un compromis.

După invazia pe scară largă a Rusiei, Ungaria nu a permis nici transportul de arme către Ucraina pe teritoriul său, iar guvernul acestei țări a făcut declarații neprietenoase la adresa Kievului. Acest lucru a provocat critici din partea autorităților ucrainene.

În același timp, la începutul lunii mai, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională din Ucraina, Oleksiy Danilov, a declarat că Rusia a avertizat în prealabil autoritățile ungare cu privire la planurile sale de a ataca Ucraina și a adăugat că Budapesta are planuri pentru teritoriul ucrainean.

Chiar a doua zi, guvernul ungar a numit afirmațiile lui Danilov drept „știri false”.

spot_img

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner