Președintele PNL, Ludovic Orban se va întâlni cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei

orban pnl

Președintele PNL, Ludovic Orban, efectuează o vizită oficială în Germania, în perioada 13 – 16 mai a.c., alături de o delegație a Partidului Național Liberal din care fac parte secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureșan, vicepreședinții PNL Vlad Nistor și Cristian Bușoi, europarlamentarul PNL, Daniel Buda.

În cursul zilei de luni, 14 mai a.c., președintele PNL va avea o întrevedere cu președintele Uniunii Creștin-Democrate (CDU), cancelarul Angela Merkel, începând cu ora 13.00.

De asemenea, marți, 15 mai a.c., președintele PNL se va întâlni, la ora 14.30, cu președintele Konrad-Adenauer-Stiftung, Norbert Lammert, fost președinte al Bundestag, precum și cu secretarul general adjunct, Gerhard Wahlers, director al Departamentului pentru cooperare europeană și internațională al Konrad-Adenauer-Stiftung.

Totodată, delegația PNL va mai avea întrevederi cu reprezentanți ai mediului de afaceri german, reprezentanți ai guvernului federal pe probleme de energie și ai grupului parlamentar CDU/CSU din Budestag, dar și cu românii din Diaspora.

Vizita este rezultatul colaborării foarte bune pe care PNL o are cu Uniunea Creștin-Democrată din Germania în cadrul Partidului Popular European, deplasarea delegației Partidului Național Liberal fiind realizată în urma invitației Fundației Konrad-Adenauer-Stiftung.