Președintele SUA, Joe Biden, mesaj pentru Summit-ul B9: SUA se angajează să apere Flancul Estic al NATO, să consolideze securitatea energetică a regiunii şi să lucreze împreună pentru a sprijini Ucraina

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, le-a urat vineri şefilor de state aliate de pe Flancul Estic al NATO, reuniţi la Bucureşti în Formatul B9, un „summit de succes”. Într-o postare pe Twitter, şeful administraţiei americane a transmis că „aşteaptă cu nerăbdare” să îi revadă pe aceştia la Summitul NATO de la Madrid, potrivit Agerpres. 

De asemenea, preşedintele Biden a transmis că „SUA se angajează să apere Flancul Estic al NATO, să consolideze securitatea energetică a regiunii şi să lucreze împreună pentru a sprijini Ucraina”.

Vineri, preşedinţii României, Klaus Iohannis, şi Poloniei, Andrzej Duda, iniţiatori ai Formatului Bucureşti 9, i-au primit, la Palatul Cotroceni, pe participanţii la Summitul B9.

Sunt prezenţi la Bucureşti preşedinţii Estoniei, Ungariei, Lituaniei, Letoniei şi Bulgariei.

Preşedinţii Cehiei şi Slovaciei vor avea intervenţii online.

Tot online va participa la summit şi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Formatul Bucureşti 9 este o iniţiativă lansată de preşedintele Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. B9 este o platformă deosebit de utilă de coordonare şi consultare eficientă a aliaţilor de pe Flancul Estic, precum şi la nivel transatlantic.

Primul Summit B9 a fost organizat la Bucureşti în noiembrie 2015.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare