Prețurile energiei electrice în toate cele trei țări baltice au crescut

Prețurile energiei electrice în toate cele trei țări baltice au crescut săptămâna trecută, din cauza scăderii producției de energie eoliană și a altor factori, a anunţat Elektrum Lietuva.

Estonia a înregistrat cea mai mare creștere de la o săptămână la alta a prețului mediu al energiei electrice, cu 4,5%, până la 58,14 euro pe megawatt-oră (MWh). Prețul mediu din Letonia a crescut cu aproape 3%, până la 58,56 euro, iar în Lituania a crescut cu aproximativ 2%, până la 58,37 euro.

pretul-energiei-electriceUnii dintre factorii care au condus la creșterea prețurilor l-a reprezentat vremea uscată și rece, a precizat furnizorul independent de energie, menționând că nivelurile apei din rezervoarele hidrocentralelor nu au crescut pe fondul lipsei de precipitații.

Producția globală de energie electrică a țărilor baltice a scăzut cu 5%, până la 369 gigawattoră (GWh). Producția de energie a rămas neschimbată la 141 GWh în Letonia, dar a scăzut cu 7 procente până la 181 GWh în Estonia și a scăzut cu 11 procente la 47 GWh în Lituania. Producția locală de energie electrică a acoperit 59% din necesitățile regiunii. Estonia a generat 93% din energia electrică, iar Letonia a produs 88%. Lituania a întrunit 18% din nevoile sale.

Sursa: The Baltic Times cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare