Previziuni referitoare la reducerea economiei elene din cauza coronavirusului

Grecia se așteaptă ca economia sa să se contracte între 1% și 3% în acest an din cauza impactului coronavirusului, conform recentelor declarații ale ministrului de finanțe elen, Christos Staikouras.

Estimările depind de cât va dura epidemia, dar se aștepta ca impactul să fie mai ușor decât în alte țări din zona euro. De asemenea, este prevăzută o refacere accentuată a economiei elene în 2021.

„Grecia a mers excepțional până în februarie, evident că acum este o Grecie complet diferită față de două luni în urmă”, a spus Staikouras.

Acesta a declarat că coronavirusul va duce Grecia în recesiune în acest an, dar că nu a dat cifre specifice.Începând de miercuri seara, țara a raportat 821 de cazuri confirmate de COVID-19, cu 22 de decese.Guvernul a impus restricții, a închis hotelurile și a oprit sosirile din țările din afara UE și din Italia și Spania.

Turismul este principalul motor al economiei elene, iar pierderile de venituri anunțate în sector sunt de ordinul sutelorde milioane de euro.Înainte de criză, Grecia estimase că economia sa va crește 2,8% în acest an.

Staikouras a mai declarat șică natura crizei va determina și o recuperare bruscă.„Cu toții credem că, odată ce pericolul actual va trece, recuperarea va fi accelerată, graficulva fi ascuțit, va fi în formă de V”.

Sursa: Ekathimerini

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare