Primăria Timişoara: Cei care văd persoane fără adăpost, să apeleze Serviciul de urgenţă 112

Primăria Municipiului Timişoara face un apel la solidaritate şi civism, cerându-le celor care văd persoane fără adăpost, în oraş, să anunţe Serviciul de urgenţă 112, pentru a preveni intrarea în hipotermie a acestora, prin acordarea unui ajutor imediat.

‘Acum, temperaturile sunt negative, iar riscul de hipotermie este deosebit de ridicat. De aceea, rugăm cetăţenii care sesizează persoane aflate pe stradă sau în spaţii neîncălzite să apeleze Serviciul de urgenţă 112, care ulterior va redirecţiona aceste persoane către cele două adăposturi ale Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara (DASMT)’, a anunţat, miercuri, Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Cele două locaţii active sunt la Centrul de Suport pentru Situaţii de Urgenţă şi Criză de la Pădurea Verde, unde au fost amenajate spaţiile pentru cei aflaţi în carantina COVID-19 şi unde pot fi găzduite 21 de persoane, precum şi în Complexul de servicii ‘Sfântul Francisc’ (strada Telegrafului nr. 8), care poate deservi 54 de persoane.

În această perioadă, numărul de locuri este suplimentat pentru a acomoda toate persoanele aflate la risc. 

Ambele centre sunt complet racordate la utilităţi şi oferă pe tot parcursul anului servicii de igienizare, cazare, trei mese pe zi, consiliere psihologică şi socială, punere în legalitate prin întocmire documente de identitate, încadrare în grad de handicap, servicii medicale primare, activităţi de reintegrare socială şi profesională.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare