miercuri, iunie 29, 2022

Primarul de Albeni(Gorj) – reținut 24 de ore pentru luare de mită

Edilul de Albeni, din județul Gorj, Ionuț Silviu Stan a fost reținut pentru 24 de ore de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj într-un dosar complex pornit de la mai multe sesizări de luare de mită privind angajările în UAT, anunță publicația Gorjeanul.

Astăzi de dimineață, mascații au ajuns la primărie, însoțiți de ofițeri ai DGA și de jandarmi.

S-au făcut percheziții amănunțite, apoi primarul a fost băgat în duba și dus la audieri, în timp ce percheziție și continuat și la locuința edilului local liberal. In timpul audierilor de la Parchetul Județean Gorj, Stan a fost acuzat de infracțiuni de corupție, luate de mită, fals intelectual, abuz în serviciu și divulgarea unor informații considerate secret de serviciu.

Primarul este de comiterea unor fapte de corupție, adică trafic de influență și luare de mită, dar și de alte infracțiuni în legătură cu funcția, mai exact abuz în serviciu, fals intelectual și divulgarea unor informații secret de serviciu, nedestinate publicității.

”Dosarul este în fază de cercetare penală, accesul meu este unul destul de restrâns. S-a pornit de la acele denunțuri, că a primit sume de bani pentru angajări și de la informațiile care au fost furnizate în presă în 2021. Parchetul s-a sesizat din oficiu, iar în această perioadă s-au continuat cercetările, au fost reunite toate dosarele și astăzi s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore”, a declarat avocatul Mădălina Ignat.

SURSA FOTO: Gorjeanul.ro

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner